Festival Helfštýn

Festival Helfštýn se letos bude konat v sobotu 25. a v neděli 26. května, oba dny od 9:30 do 18:00 hodin na hradě Helfštýně. Plné vstupné je 300 Kč, zlevněné (studenti, držitelé průkazu ZP, ZTP, ZTP/P, příslušníci ozbrojených složek ČR – policie, městská policie, AČR a příslušníci Integrovaného Záchranného Systému) je 250 Kč, pro děti do 15 let je vstupné 200 Kč a děti do 6 let mají vstup zdarma.

Festival vojenské historie na Helfštýně je kulturní akce se zaměřením na historii, vystoupení špičkových šermířských skupin a vojenskohistorických spolků s tradicí od roku 2010.

Po nultém ročníku v roce 2006 pro vás od roku 2010, ve spolupráci s Muzeem Komenského v Přerově, každoročně připravujeme největší šermířský festival na Moravě.

Jako vždy se můžete těšit na špičku šermířských a vojenskohistorických spolků a sdružení, nabitý program a spoustu zážitků.

Projekt si klade za cíl připravit a uskutečnit akci zaměřenou na historii vojenství nejen olomouckého kraje s bohatým doprovodným programem; festival vojenské historie je koncipován tak, aby zaujal co nejširší publikum, zejména rodiny s dětmi.

Na hradě budou k vidění v hlavním programu prestižní spolky a kluby vojenské historie, a tzv. living-history a to od dob římských až po první světovou válku. V doprovodném programu se objeví to nejlepší z šermířské scény, hudba a bohatý doprovodný program.

Přesný harmonogram vystoupení bude zveřejněn v týdnu před festivalem.

 

(lb)

Další podobné události

Vstup do hradu zdarma

Vstup do hradu zdarma

Ne 8. 9.

Hrad Helfštýn

Hra nezná hranice

Hra nezná hranice

Ne 8. 9.

Mariánský sloup na Masarykově náměstí

Caveman

Caveman

Út 10. 9.

Divadlo Stará střelnice

2. dobročinný bazar

2. dobročinný bazar

12. 9.
14. 9.

Fara Hranice

2. dobročinný bazar

2. dobročinný bazar

Čt 12. 9.

Fara Hranice

Módní přehlídka

Módní přehlídka

Čt 12. 9.

Zámecký klub

Dny evropského dědictví 2024

Dny evropského dědictví 2024

So 14. 9.

Muzeum na Staré radnici, Muzeum na zámku, Mauzoleum, židovský hřbitov

Zpřístupnění mauzolea

Zpřístupnění mauzolea

So 14. 9.

Městský hřbitov Hranice

sdílet sdílet sdílet